مادربرد را دیگر نمیتوانید به عنوان یک زیرساخت ساده که تنها یکسری ماژولهای سختافزاری روی آن نصب یا به آن وصل میشوند تصور کنید. مادربردهای امروزی بستری مناسب برای انجام محاسبات بسیار قدرتمند در اختیار کاربران قرار میدهند. بستری که در زمینه محاسبات مبتنی بر پردازندههای گرافیکی کاملا ایدهآل هستند.
اگر جزء آن گروه از کاربرانی هستید که اخبار مربوط به بورس و به ویژه بیتکوین را دنبال میکنند به خوبی اطلاع دارید که این روزها بازار ارز مجازی بیتکوین حسابی داغ است. ارزش این ارز مجازی به رقم باورنکردنی 4200 دلار رسیده است. بهطوری که بسیاری از کارشناسان آنرا با فلز گرانبهایی همچون طلا مقایسه میکنند.
با توجه به اینکه بیتکوین این روزها حسابی سروصدا کرده است، تولیدکنندگان تجهیزات سختافزاری به این فکر افتادهاند تا بسترها و تجهیزات قدرتمندی را به منظور استخراج این پول مجازی آماده کرده و در اختیار مصرفکنندگان قرار دهند. شرکتهایی همچون ازراک و بیتاستار کارتهای گرافیکی قدرتمندی برای این منظور تولید کردهاند. به واسطه آنکه استخراج این ارز مجازی به یک توان محاسباتی بسیار بالا نیاز دارد. اما در این میان شرکت ایسوس نیز با مادربرد جدید خود به نام B250 Mining Expert به این جریان وارد شده است. مادربردی که قادر است به طور همزمان از 19 کارت گرافیک از طریق شکافهای PCI-e 3.0 x1 پشتیبانی کند.
کاملا بدیهی است این مادربرد ترسناک که قدرت بسیار بالای پردازشی را ارائه میکند به لحاظ پایداری ممکن است با مشکلاتی روبرو شده و در اصلاح یک سیستم را به مرز هنگ کردن سوق دهد. برای حل این مشکل ایسوس سه اسلات را به سه بخش جداگانه تقسیم کرده که هر کدام از آنها دارای کانتورهای برق 24 پینی ATX12 V خاص خود هستند. در حال حاضر این مادربورد از 8 کارت گرافیک انودیا و 8 کارت گرافیک ایامدی بهطور همزمان پشتیبانی میکند.
اما پس از بهروزرسانی و اصلاح یکسری محدودیتهای فنی زمانی که درایور جدید آن عرضه شد از 19 کارت گرافیک پشتیبانی خواهد کرد. نکته قابل تعمل دیگری که در خصوص این مادربورد وجود دارد این است که B250 اولین مادربردی است که از کارتهای گرافیکی برای استخراج استفاده میکند. همچنین مادربورد فوق تنها به یک درگاه استاندارد PCI-e 3.0 x16 مجهز بوده و در نتیجه برای اتصال کارتهای دیگر باید از تبدیل مخصوص استفاده کرد. ایسوس گفته است یک سیستم مجهز به این مادربورد بدون نیز به ملزومات خاصی قادر است فرآیند ارسال و دریافت دادههای پایه محاسباتی را در مدت زمان استخراج مدیریت کند. مادربورد فوق از پردازندههای نسل ششم و هفتم اینتل و همچنین ابزارهای ذخیرهسازی مبتنی بر ساتا تری پشتیبانی کرده و از حداکثر 32 گیگابایت حافظه اصلی با فرکانس 2400 مگاهرتز پشتیبانی میکند. ایسوس گفته است مادربورد فوق با قیمت 130 دلار اواخر سال جاری میلادی در بازارهای ایالات متحده عرضه خواهد شد.